Plataforma Defensem el Port Vell a la premsa

Notícia a El Periodico

REIVINDICACIÓ VEÏNAL

Neix una plataforma en defensa del Port Vell de Barcelona

L’associació vol paralitzar el projecte per construir-hi un moll de iots de luxe

EFE / Barcelona

Mig centenar de veïns de la Barceloneta i alguns membres del moviment 15-M han constituït la Plataforma Defensem el Port Vell de Barcelona per intentar paralitzar el projecte de l’Autoritat Portuària de Barcelona i de l’ajuntament de construir un port privat per a iots de luxe.

“Veiem la necessitat de fer veure que som moltes persones a qui ens preocupa la privatització de l’espai públic que suposa aquest projecte i la pèrdua del port ciutadà per servir als interessos dels propietaris dels 13 megaiots que hi ha al món”, han comunicat els impulsors de la plataforma, que han convocat una reunió per demà divendres a la tarda al Centre Cívic de la Barceloneta.

En la seva primera reunió constituent, la nova plataforma va aprovar un document en què denuncia que “la cultura marítima de Barcelona torna a estar en perill”. La plataforma s’oposa al projecte de l’Autoritat Portuària de Barcelona i el Salamanca Group, amb la col·laboració de Marina 92 i el suport de l’ajuntament, de reformar el Port Vell “per convertir-lo en una marina de primera categoria mundial, privatitzant un espai públic que, com a tal, és de tothom”. La plataforma opina que el projecte és “antisocial” i demana que la reforma del Port Vell “beneficiï tots els veïns, no només uns quants”.

Notícia a TV Ciutat Vella

Notícia a InfoBarris

 

 

 

 

 

 

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>