La Barceloneta Rebel http://www.labarcelonetarebel.org Una mica d'activisme veïnal a la xarxa Sun, 15 Apr 2012 12:53:52 +0000 en hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Premsa de la Manifestació contra la Reforma del Port Vell i per l’edifici del Segle XX http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/15/premsa-de-la-manifestacio-contra-la-reforma-del-port-vell-i-per-ledifici-del-segle-xx/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=premsa-de-la-manifestacio-contra-la-reforma-del-port-vell-i-per-ledifici-del-segle-xx http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/15/premsa-de-la-manifestacio-contra-la-reforma-del-port-vell-i-per-ledifici-del-segle-xx/#comments Sun, 15 Apr 2012 12:18:53 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3490 A l’Avv l’òstia vam comptar entre 500 i 600 assistents

Veïns de la Barceloneta es mobilitzen contra la reforma del Port Vell

Barcelona (ACN).- Uns dos-cents veïns de la Barceloneta s’han manifestat aquest dissabte a la tarda contra la reforma del Port Vell amb una mobilització pel barri. Denuncien que el pla de l’Autoritat Portuària de Barcelona, juntament amb Salamanca Group, vol convertir-lo en un port de iots de luxe.

L’associació de veïns l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta critiquen que l’operació es faci d’esquenes a l’opinió dels veïns i també reclamen que l’edifici de l’antiga cooperativa SegleXX sigui un equipament autogestionat per al barri. Segons diuen, la reforma suposarà l’eliminació de la part Nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i el tancament del Port Vell.

Notícia extreta del 324

Unos 200 vecinos protestan contra la marina de lujo del Port Vell

Los contrarios al proyecto denuncian “intereses especulatorios”

Los vecinos de la Barceloneta no quieren yates de lujo al lado de sus casas ni un puerto específico para estas embarcaciones que viva de espaldas al barrio. Con estas demanas, 200 personas se han manifestado este sábado por la calles del barrio hasta llegar a las oficinas de la Autoridad Portuaria de Barcelona en la Rambla del Mar.

“El barrio es un caramelo demasiado dulce”, afirma David, vecino del barrio desde hace dos años. Como él, la Asociación de Vecinos L’Òstia denuncia los “intereses especulatorios” detrás de la reconversión del Port Vell y sitúan detrás del proyecto los intereses particulares de empresas navales ajenas a los intereses del barrio.

Uno de los puntos más polémicos de la reforma incluye una valla de seguridad de cristal que separaría la Barceloneta del nuevo puerto, algo que según Gala Pin, miembro de la asociación vecinal L’Òstia es “una apuesta por el turismo sin garantizar los derechos fundamentales de los vecinos”. Isabel Corenta, que lleva en la Barceloneta “toda la vida” denuncia la progresiva degradación del barrio desde las obras olímpicas, cuando “nos aseguraron que querían abrir la ciudad al mar y ahora quieren meter megayates más altos que nuestro edificios”. “Un aparcamiento para ricos”, concluye.

Los vecinos reclaman al Ayuntamiento un papel “más vinculante” en la toma de decisiones sobre la marina mientras que Pin asegura que continuarán luchando “emprendiendo acciones legales y si hace falta denunciar alguna ilegalidad, lo haremos”.

Notícia extreta de El Pais

Veïns de la Barceloneta es manifesten en contra de la nova marina del Port VellActualitzat el 14.04.2012 a les 17:58


www.btvnoticies.catUns 300 veïns de la Barceloneta s’han manifestat al barri en contra de la transformació del Port Vell en una marina de luxe. Denuncien que els pescadors i les petites embarcacions hauran de marxar del barri per deixar pas a embarcacions de grans dimensions, ja que el projecte preveu un port d’alt nivell per a iots.Els veïns es resisteixen a haver de marxar d’un barri popular que, denuncien, s’ha encarit en els darrers anys i que ara, pot donar pas a embarcacions de fins a 130 metres d’eslora. Per això, l’associació de veïns de l’Òstia recull adhesions per aturar el projecte i evitar, diuen, que s’expulsin els habitants del port i que s’acabi amb la tradició pescadora del barri.La marina inclou serveis a l’altura d’aquests nous clients d’alt nivell. Alguns d’aquests, s’ubicarien en uns edificis de dues plantes, que és el que més preocupa ara bona part dels grups polítics de l’Ajuntament.Amagar la transcripció

GALA PIM [sic.], membre de l’Assosiació de Veïns de l’Òstia
“Això el que farà és agreujar encara més les diferències entre pobres i rics i generar encara més desigualtat. És una reforma que no podem permetre en un moment de crisi on tenim uns índex de pobressa que van creixent cada dia més.”

Notícia extreta de BTV Notícies

 

Mobilització a la Barceloneta contra la reforma del Port Vell

Uns 200 veïns es manifesten aquest dissabte per denunciar la privatització de la zona i l’eliminació de la part nord del Moll dels Pescadors

Reclamen que l’edifici de l’antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament autogestionat per al barri

14/04/12 22:19 - BARCELONA - AGÈNCIES
Un moment de la protesta contra la reforma del Port Vell, aquest dissabte a la Barceloneta Foto: JUANMA RAMOS.

Uns dos-cents veïns de la Barceloneta s’han mobilitzat aquest dissabte a la tarda contra la reforma del Port Vell amb una marxa pel barri. Els concentrats han denunciat que el pla de l’Autoritat Portuària de Barcelona, juntament amb Salamanca Group, vol convertir-lo en un port de iots de luxe.

L’associació de veïns l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta han criticat que l’operació es faci d’“esquenes a l’opinió dels veïns” i han considerat que es tracta d’una privatització de la zona “al millor postor”.

Segons han explicat, la reforma suposarà l’eliminació de la part nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i tancament del Port Vell.

A més, han assegurat que suposarà “una erosió del teixit social i comercial del barri”. En aquest sentit, els veïns s’han remès a l’experiència de la construcció d’un altre equipament, l’Hotel W, que “es va vendre al barri com una promesa per a generar ocupació”, tot i que no ha tingut massa impacte a la zona.

Per tot això, han demanat una reforma del Port Vell basada en un diagnòstic de les necessitats socials de la Barceloneta a partir d’un procés veïnal vinculant.

Els veïns també han reclamat que l’edifici de l’antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament autogestionat per al barri.

Així mateix, han exigit la dimissió del president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i el seu vicepresident, Antoni Vives, per “haver ocultat informació d’interès públic” als ciutadans.

 Notícia extreta del diari El Punt/Avui

Vecinos de la Barceloneta se concentran contra la marina de lujo del Port Vell

Unos 200 vecinos de la Barceloneta, según la Guardia Urbana, se ha concentrado este sábado a las 17.30 horas para protestar contra la construcción de una marina de lujo en el Port Vell, que consideran una privatización de la zona “al mejor postor”.

14 de abril de 2012

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS) Unos 200 vecinos de la Barceloneta, según la Guardia Urbana, se ha concentrado este sábado a las 17.30 horas para protestar contra la construcción de una marina de lujo en el Port Vell, que consideran una privatización de la zona “al mejor postor”.

Se oponen a una reforma que se ha hecho “a espaldas de los vecinos, lejos del interés público y que supondrá una erosión del tejido social y comercial” del barrio, aseguran en un comunicado.

Además, reclaman que el edificio de la antigua cooperativa Siglo XX sea un equipamiento autogestionado por el barrio.

Los vecinos se remiten a la experiencia de la construcción de otro equipamiento de lujo en el barrio, el Hotel W, que “se vendió al barrio como una promesa para generar empleos”, aunque no ha tenido gran impacto en la zona.

Por ello, piden una reforma del Port Vell basada en un diagnóstico de las necesidades sociales del barrio a partir de una proceso vecinal vinculantes.

También quieren que el presidente del Port de Barcelona, Sixte Cambra, y su vicepresidente, Antoni Vives, dimitan por “haber ocultado información de interés público” a los ciudadanos.

La concentración ha sido convocada por la Asociación de Vecinos Òstia y la Plataforma en defensa de la Barceloneta, con el apoyo de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb).

Notícia extreta del diari Qué

Nota de l’Avv l’Òstia: Antoni Vives és tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà a l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/15/premsa-de-la-manifestacio-contra-la-reforma-del-port-vell-i-per-ledifici-del-segle-xx/feed/ 0
Manifestació a la Barceloneta contra la reforma del Port Vell http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/14/manifestacio-a-la-barceloneta-contra-la-reforma-del-port-vell/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=manifestacio-a-la-barceloneta-contra-la-reforma-del-port-vell http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/14/manifestacio-a-la-barceloneta-contra-la-reforma-del-port-vell/#comments Sat, 14 Apr 2012 13:13:21 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3484 Canal d’streaming per seguir la manifestació en directe http://bambuser.com/channel/peoplewitness.cat

Avui a les 17.30 a la plaça de la Barceloneta, els veïns i veïnes de la Barceloneta es manifestaran per protestar contra la reforma del Port Vell i per reclamar que l’edifici de l’antiga cooperativa SegleXX sigui un equipament autogestionat pel barri. L’avv l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta convoquen la manifestació amb el recolzament de la Favb.

L’Autoritat Portuària de Barcelona juntament amb Salamanca Group impulsa una reforma per convertir el Port Vell en un “parking” per a megaiots al costat d’un dels barris amb major taxa de pobresa de Barcelona. La reforma s’acompanya d’una ampliació de Marina 92, un dàrsena per a iots de luxe vinculat a Roman Abramovich i Jorge Ventosa (antic soci de De La Rosa).
La reforma suposarà l’eliminació de la part Nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i tancament del Port Vell.

Els veïns de la Barceloneta ens oposem a una reforma que s’ha fet a esquenes dels veïns, lluny de l’interès públic i que suposarà l’erosió del teixit social i comercial del barri. La experiència prèvia de l’Hotel Vela, aixecat contra les crítiques veïnals amb la excusa de generar llocs de feina, fa que es desconfiï encara més d’aquest projecte (que l’Ajuntament ha dit al consell de barri de la Barceloneta del 11 d’abril conèixer des d’octubre de 2011). La construcció de l’Hotel Vela es va vendre al barri amb la promesa de generar llocs de feina, cosa que s’ha demostrar absolutament falsa. En el cas de Marina 92, que ja a la seva web anuncia que sempre fa subcontractes i a empreses estrangeres, l’acceptació per part de l’Ajuntament de tirar endavant aquest projecte suposaria la demostració definitiva de que la ciutat es ven al “millor postor”, malgrat les conseqüències socials que això pugui tenir.

La reforma suposaria l’elitització d’un barri amb greus mancances socials, com ara d’equipaments. Per això amb la manifestació es vol exigir també que l’edifici de l’antiga cooperativa del Segle XX es converteixi en un equipament de barri autogestionat. Reivindicació que compta amb més de 5 anys d’història.

La manifestació s’insereix dins d’un cicle de mobilitzacions contra la reforma que es va començar el passat mes de març i que s’aturarà amb l’aturada de la reforma del Port Vell.

Els veïns de la Barceloneta exigim:

- Una reforma del Port Vell basada en una diagnosi de les necessitats socials de la Barceloneta amb un procés de participació veïnal vinculant
- La dimissió de Sixte Cambra i Antoni Vives per haver amagat informació d’interès públic als ciutadans de Barcelona
- L’edifici del Segle XX com a ateneu autogestionat per a generar comunitat en un moment de crisi.

Més informació:
669 670 430
655 861 245

http://www.labarcelonetarebel.org/category/documentacio-port/
Les al·legacions presentades
La reforma per a consulta pública (només accessible a la web de l’avv l’òstia)
http://www.labarcelonetarebel.org
#maniPortVell
El manifest (amb més de 1000 adhesions)

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/14/manifestacio-a-la-barceloneta-contra-la-reforma-del-port-vell/feed/ 0
Salvem el Port Vell: a l’abordatge! http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/11/salvem-el-port-vell-a-labordatge/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=salvem-el-port-vell-a-labordatge http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/11/salvem-el-port-vell-a-labordatge/#comments Wed, 11 Apr 2012 16:18:17 +0000 emma http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3476 Manifestació dissabte 14 dabril del 2012, 17.30h plaça de la Barceloneta

Barcelona, Port Vell, cinquè any de la crisi.

L’Autoritat Portuària vol transformar el Port Vell en un pàrquing per a megaiots, amb una zona d’alta seguretat per a multimilionaris. No ens hi podrem ni acostar. L’alcalde diu que això és el futur. Els veïns que viuen en petites embarcacions i molts dels pescadors van fora. El concessionari del projecte és Marina Port Vell, propietat de Salamanca Group Investments. L’altre gran beneficiat de la reforma és Marina 92, empresa vinculada al magnat del petroli Roman Abramovich.

Una comitiva de veïnes va anar a l’abordatge del seu megaiot Eclipse, “aparcat” a Marina 92. Perquè el Port és del barri. Perquè no pensem doblegar-nos davant la gran màfia de l’1%. I això només acaba de començar. Juntes aturarem la reforma del Port Vell!

labarcelonetarebel.org
vimeo.com/barceloneta
facebook.com/LaBarcelonetaRebel
#PortVell #Barceloneta
oiga.me/campaigns/defendamos-el-barrio-pescador-de-la-barceloneta

Música:
“Estem perdent la vida” de Poker d’Asos

Enregistrat i editat per:
Manel Muntaner
Omar Prole
@M4qu1n4

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/11/salvem-el-port-vell-a-labordatge/feed/ 0
Un manifest per a la manifestació http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/10/un-manifest-per-a-la-manifestacio/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=un-manifest-per-a-la-manifestacio http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/10/un-manifest-per-a-la-manifestacio/#comments Tue, 10 Apr 2012 22:52:57 +0000 emma http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3466 Dissabte 14 dabril del 2012,

17.30h plaça de la Barceloneta

Un Port Vell per als rics i El Segle XX continua buit.

Que retallin als milionaris! Defensem la Barceloneta.

Ja som al cinquè any de la crisi i al barri cada dia es fa més difícil sobreviure. Amb esforç i creativitat infinita intentem arribar a final de mes. Ens resistim a haver de marxar d’un barri popular però encarit, turistitzat i especulat a tort i a dret. Molts no trobem feina i hem de deixar el pis perquè ja no podem pagar el lloguer. Tenim pensions de misèria i a d’altres ja no ens queda cap pensió. El banc que va ser rescatat amb els nostres diners ens embarga la casa i ens treu al carrer. Però ens tenim les unes a les altres.

Mentrestant, al Port Vell, a tocar de l’edifici del Palau de Mar, han començat les obres d’un projecte quan ni tan sols està aprovat: política de fets consumats. Les maniobres van començar abans que el pla fos anunciat enlloc. El Port ha hagut de cedir una part de la informació per les pressions de veïnes en alerta: política d’opacitat absoluta per part d’una entitat pública.

L’Autoritat Portuària de Barcelona pretén transformar el Port Vell en un pàrquing per a megaiots. El concessionari del projecte és Marina Port Vell S.A.U, propietat de Salamanca Group Investments. L’altre gran beneficiat de la reforma és Marina 92, una drassana de reparació de iots de luxe vinculada a Roman Abramovich, magnat del petroli i un dels homes més rics del món. Un dels seus megaiots, l’Eclipse, ha costat 850 milions d’euros. Les retallades en Sanitat a Catalunya el 2011, 900 milions. I encara ens volen fer creure que no hi ha diners, i que les retallades són inevitables. Que retallin als milionaris!

Però d’on surten aquests megaiots que pretenen aparcar al Port Vell? A tot el món només n’hi ha 67. Fins fa pocs anys ni tan sols existien. Això indica una cosa ben clara: els rics mai havien estat tan rics, i la diferència entre rics i pobres no para de créixer. Això vol dir que la crisi és una estafa orquestrada i imposada des de dalt, un transvassament forçós del 99% cap a l’1%.

En aquest escenari, l’alcalde diu que un Port per a rics durà riquesa a la ciutat. Però el mercat del luxe funciona amb circuits tancats. No ens quedarem esperant si cau alguna molla del pastís. No volem ser la Ventafocs dels milionaris. Però sembla ser que aquest és el model mafiós de ciutat i de país cap on ens porten. Si Barcelona ja és un paradís per a les màfies, la Reforma del Port Vell i l’Eurovegas acabarien de rematar-ho.

I què fa el govern de CIU? Ven la ciutat al millor postor. Els han fet “una oferta que no poden rebutjar”. Mentre les obres avancen, els veïns residents en embarcacions són convidats a marxar i el futur del moll dels pescadors és del tot incert, la regidora del Districte assegura que no en sap res. O ho saben i oculten, i és un contuberni público-mafiós, o no ho saben, i no poden governar.

La Reforma del Port Vell comportarà convertir part del recinte en una zona d’alta seguretat, amb tanques, punts de control que separin els peixos grossos de la morralla i patrulles de seguretat privada armada “garantint un estil de vida”. No ens hi podrem ni acostar. Però no deixarem que ens robin més espais que són dels habitants del barri i de la ciutat. Amb l’excusa de la Llei de Costes i d’obrir Barcelona al mar, ja van enderrocar llocs tan populars i estimats com els Merenderos, els Banys i els Tinglados 1 i 2 – el Palau de Mar es va salvar pels pèls, gràcies a la lluita. Tot seguit es van oblidar de l’obertura al mar i de les lleis i van començar a aixecar moles mastodòntiques al mig de l’aigua: el World Trade Center, el Maremagnum i l’Hotel Vela. La ciutat ha tornat a quedar-se d’esquena al mar i sense horitzó. I per acabar-ho d’adobar, ara volen bunqueritzar el Port Vell i plantificar-nos vaixells que poden fer onze metres d’alçada.

Mentrestant, entre tanta geografia esborrada, l’edifici de l’antiga Cooperativa Obrera Popular El Segle XX continua buit. És del barri perquè va ser aixecat per l’esforç cooperatiu dels obrers que vivien aquí, els nostres avis i besàvies. Arrencar de l’oblit la seva memòria de lluita és lluitar pel present i imaginar un futur compartit.

Un dia no gens llunyà, guanyarem El Segle XX. Ja vam parar el pla dels ascensors que ens volia ensorrar les cases. Els megaiots no passaran: juntes aturarem la reforma del Port.

Reconquerim els barris. Recuperem les nostres vides.

La Barceloneta rebel

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/10/un-manifest-per-a-la-manifestacio/feed/ 0
[vídeo] Reformar el Port Vell, en benefici de qui? http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/06/video-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=video-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/06/video-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui/#comments Fri, 06 Apr 2012 07:43:55 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3458 Et vas perdre la taura rodona Reformar el Port Vell, en benefici de qui? i et mors de ganes de conèixer els detalls de la proposta de reforma, les conseqüències d’una marina de luxe per al barri o què pot implicar una Zona d’Alta Seguretat per Barcelona?

Ara ja pots veure tota la xerrada que vem realitzar al Museu d’Història de Catalunya. Una història esfereïdora fins al final!

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/06/video-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui/feed/ 0
Full turístic per promoure un turisme responsable davant les molèsties que ocasiona als veïnat de Ciutat Vella http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/05/full-turistic-per-promoure-un-turisme-responsable-davant-les-molesties-que-ocasiona-als-veinat-de-ciutat-vella/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=full-turistic-per-promoure-un-turisme-responsable-davant-les-molesties-que-ocasiona-als-veinat-de-ciutat-vella http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/05/full-turistic-per-promoure-un-turisme-responsable-davant-les-molesties-que-ocasiona-als-veinat-de-ciutat-vella/#comments Thu, 05 Apr 2012 12:38:43 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3452 La massificació turística s’ha convertit en un problema pels veïns i veïnes de Ciutat Vella (des de les causades pel soroll i els vehicles invasius, fins a les que provoca l’augment desmesurat de terrasses, apartaments turístics, hotels,…) Davant la inacció de l’Ajuntament, més preocupat en preservar els ingressos dels grans operadprs que en pel benestar dels seus ciutadans, els veïns i veïnes hem decidit passar a l’acció. Per a aquest motiu, des de l’Associació de Veïns de Casc Antic us convidem a la presentació del Full turístic, que es realitzarà demà dimarts 3 d’abril a les 18:00 a la Pl. de la Catedral amb el carrer del Bisbe. Aquest full realitzat amb la col·laboració d’altres entitats veïnals intenta ser un instrument de conscienciació orientat a la població que ens visita a fi que la seva estada a Barcelona pugui ser compatible amb la vida dels i les residents.

Aquí trobaràs el full en: catalàcastellàitaliaanglèsalemanyfrancès i rus

Iniciativa promoguda per l’Avv Casc Antic

La campanya a la premsa:

INICIATIVA POPULAR AL DISTRICTE MÉS VISITAT DE BARCELONA

«Nosaltres vivim aquí»

Veïns de Ciutat Vella inicien una campanya de sensibilització sobre la seva situació

Han editat un fullet en què relaten els problemes de conviure amb el turisme de masses

Dimecres, 4 de abril del 2012
BARCELONA «És molt guai prendre’s una canya en una terrassa i que l’autocar et deixi just davant del lloc que vas a visitar, però redueixen l’espai públic, ja escàs a Ciutat Vella i necessari per a la vida quotidiana dels que hi habitem». Aquest és, literalment, el cinquè punt de l’acolorit fullet batejat com a Benvinguts a Barcelona, editat per l’associació de veïns del Casc Antic en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i rus per a la campanya de sensibilització sobre l’afectació del turisme en la vida veïnal, iniciada ahir al migdia davant de la catedral malgrat les inclemències meteorològiques (empipadora pluja, que, per un altre costat, no va evitar que el centre seguís sent ahir un eixam turístic).

La idea va sorgir d’entitats veïnals del Casc Antic, el Gòtic, la Barceloneta i el Raval, exhaustes de «la insostenible proliferació de grups massius, tant a peu com en autocar», segons indica Maria Mas, portaveu de la iniciativa. Jordi Bonet, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAV­B) i un altre dels impulsors de la singular campanya, explica que ja fa molt temps que estan demanant a l’ajuntament sense èxit polítiques de descentralització del turisme per descongestionar la zona.

A ulls d’aquests veïns, les situació a què s’ha arribat, que ha portat molts residents fins i tot a abandonar el lloc, segons apunten els organitzadors de la campanya, és conseqüència directa de la inexistència d’aquestes polítiques. «Amb aquesta campanya fem el que l’ajuntament no fa: explicar als visitants que a Ciutat Vella hi vivim persones. Que això no és un parc temàtic on només hi ha terrasses, pubs irlandesos i museus», prossegueix Bonet. En aquesta línia, els fullets, dels quals han editat 3.500 còpies, després d’enunciar les queixes més importants, exposen: «Els principals responsables d’aquests problemes són els lobbies turístics, els empresaris hotelers i els poders polítics, però està a les vostres mans reflexionar i prendre una actitud responsable i considerada amb la ciutat i els seus habitants».

El número u a la llista de maldecaps provocats pel turisme massiu a Ciutat Vella l’ocupen, sense cap dubte, els pisos turístics, «i les gresques que munten als portals, sense tenir en compte que allà hi viuen persones», exposa Mas, temorosa pels anunciats canvis en el pla d’usos del districte. I és que les entitats del lloc tenen por que l’esperada flexibilització a l’hora de donar noves llicències per a places hoteleres empitjori «encara més» la situació.

En segon lloc -tant en la classificació de preocupacions com en el sermó per als viatgers- hi ha l’ocupació de l’espai públic. «La saturació de turistes dificulta la mobilitat quotidiana, especialment a les persones grans, els nens i les persones amb mobilitat reduïda. Els grups massius a peu i les caravanes de bicicletes i altres vehicles invasius no fan sinó agreujar el problema», expliquen els activistes al fullet, que els turistes rebien ahir amb un somriure.

En la mateixa línia, la de l’ocupació de l’espai públic vinculada als usos (i abusos) turístics, els activistes veïnals de Ciutat Vella tenen una altra batalla oberta: la proliferació de terrasses. Mas considera inadmissible que es treguin bancs de places públiques -que eren utilitzats per veïns- per instal·lar terrasses, «en benefici del turisme». Una de les noves terrasses que més han irritat les entitats veïnals és l’apareguda recentment al Pou de la Figuera, plaça on es va fer un procés participatiu per decidir-ne els usos, en què es va acordar que no s’hi instal·laria cap vetllador. «El nou govern tira pel camí del mig. Hem d’estar molt atents», prossegueix Mas, indignada.

El caos dels autocars

Sense deixar l’ocupació de l’espai públic, els veïns critiquen «el caos» dels busos turístics de la catedral, que converteixen l’acte de travessar la Via Laietana fins a Santa Caterina en una verdadera carrera d’obstacles.

«Esperem la vostra ajuda per crear consciència del que pateix la població en una ciutat que es desenvolupa seguint només interessos econòmics. Confiem que ens ajudeu a evitar comportaments d’alguns visitants que empitjoren més encara aquesta situació, com el soroll nocturn i orinar al carrer, actituds inacceptables en qualsevol lloc», explica per finalitzar el fullet. Ara només els queda encreuar els dits.

 

 

 

 

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/04/05/full-turistic-per-promoure-un-turisme-responsable-davant-les-molesties-que-ocasiona-als-veinat-de-ciutat-vella/feed/ 0
Mapa: 29M Vaga General http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/28/mapa-20m-vaga-general/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mapa-20m-vaga-general http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/28/mapa-20m-vaga-general/#comments Wed, 28 Mar 2012 08:05:00 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3446 La Barceloneta es mobilitza per la Vaga General, ens trobarem a les 7h a la Repla (Plaça del Mercat) per començar el piquet infomatiu pel barri.

Però Barcelona també es mobilitza: quina és la teva convocatòria?


Mostra Vaga Social en un mapa més gran

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/28/mapa-20m-vaga-general/feed/ 0
Xerrada: Reformar el Port Vell, en benefici de qui? http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/22/xerrada-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=xerrada-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/22/xerrada-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui/#comments Thu, 22 Mar 2012 20:01:49 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3442 Xerrada per conèixer el projecte i debatre el futur que espera a la Barceloneta

- Javier Moreno, historiador de la Marina Mercant
- Rubén Benedicto, psicòleg social especialista en seguretat
- Jordi Bonet, president de la Favb
- Gala Pin, avv l’Òstia

Obrirà l’acte el director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro

organitza: avv l’Òstia Col·labora: Museu d’Història de Catalunya

Des d’octubre de 2011 l’APB i Salamanca Group (propietària de Marina Port Vell, empresa que gestiona el Port Vell) tenen un avantprojecte acabat. Es tracta de convertir el Port Vell en un port de luxe de referència a nivell mundial. O dit d’un altra manera, de que l’actual Port Vell i una part del Moll dels Pescadors esdevinguin el futur pàrking dels mega-iots dels mega-rics a nivell mundial. (un mega-insult, donades les dimensions del projecte i de la crisi)

Des d’octubre de 2011 que estava aquest projecte acabat (i encarregat des de molts mesos abans), ni l’Autoritat Portuària de Barcelona (una administració pública que actua en terrenys ciutadans i públics), ni l’Ajuntament de Barcelona han informat sobre aquest projecte. Els veïns ho vam conèixer a través d’un article a El País i ens vam començar a mobilitzar, i a informar a tothom, també a la premsa de que existia aquest projecte. Ha sigut llavors quan s’han començat a fer declaracions des de l’ajuntament. Però ni una explicació. Des del Port ni tan sols han fet declaracions a premsa.

Des de l’avv l’Òstia amb la col·laboració de molta gent (moltíssima), hem estudiat el projecte, l’hem llegit i rellegit; però ens sembla imprescindible que la resta de veïns del barri i de Barcelona coneguin el contingut del projecte, un projecte que pot suposar deixar la Barceloneta ferida de mort, si no l’aturem a temps.

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/22/xerrada-reformar-el-port-vell-en-benefici-de-qui/feed/ 0
L’avv l’Òstia fa públiques les seves al·legacions a la reforma del Port Vell http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/19/lavv-lostia-fa-publiques-les-seves-al%c2%b7legacions-a-la-reforma-del-port-vell/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lavv-lostia-fa-publiques-les-seves-al%25c2%25b7legacions-a-la-reforma-del-port-vell http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/19/lavv-lostia-fa-publiques-les-seves-al%c2%b7legacions-a-la-reforma-del-port-vell/#comments Mon, 19 Mar 2012 01:36:52 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3420 i invita a tothom a presentar-ne. La data límit és dimarts 20 de març.

Si necessiteu una còpia en rtf, escriviu-nos a pdefensabarceloneta@yahoo.es

Les al·legacions i més es presentaran a premsa aquest dimecres 11.30 a la favb (c/Obradors 6). Telèfon contacte 669670430

I si feu servir aquestes al·legacions per fer les vostres o les copieu i modifiqueu, només us demanem que ens ho feu saber i respecteu la llicència i els seus termes. Tenen una llicència Licencia Creative Commons

Aquesta versió és provisional. Manca una revisió final. Que estarà per dimarts 20. L’opacitat del Port ens ha fet treballar a contra rellotge.
Si les feu servir, mireu aquest bloc abans de presentar-les, i canvieu l’entradeta, i afegiu els DNIs de les persones i NIF de les entitats.

Versió definitiva:


que retallin als milionaris!

]]> http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/19/lavv-lostia-fa-publiques-les-seves-al%c2%b7legacions-a-la-reforma-del-port-vell/feed/ 0 Imagina la teva vaga http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/18/imagina-la-teva-vaga/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=imagina-la-teva-vaga http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/18/imagina-la-teva-vaga/#comments Sun, 18 Mar 2012 19:18:41 +0000 admin http://www.labarcelonetarebel.org/?p=3434 El pròxim 29 de març els sindicats han convocat una vaga general en contra de la reforma laboral i les retallades als nostres drets. Sabem que els grans sindicats no representen el descontent social, sabem que més aviat el manipulen per treure’n profit.

Però sabem que nosaltres serem els protagonistes d’aquest dia. Volem recuperar aquesta vaga per dir la nostra, sortir al carrer i ser visibles. Volem dir que som nosaltres qui patim les retallades en sanitat i educació, que som nosaltres qui veiem reduïts els nostres drets laborals reforma rera reforma, que som nosaltres els que patim les conseqüències més dures d’una crisi que beneficia a uns altres.

I volem imaginar altres maneres de sortir al carrer. Ens trobarem divendres 23 a les 19h al Centre Cívic de La Barceloneta per pensar conjuntament quina vaga volem. Vens?

]]>
http://www.labarcelonetarebel.org/2012/03/18/imagina-la-teva-vaga/feed/ 0